LEKCE 1 - Jak vlastně magie funguje?

14.07.2011 14:11

Energie nemůže být zničena, může pouze změnit formu, být přeměněna. Magie je jistým způsobem tak trochu formou přírodní vědy, která pracuje s přírodní energií, snaží se jí porozumět a pozměnit ji tak, abychom ji mohli použít tak, jak si přejeme. Veškerá hmota se skládá z různě nabitých částic (elektrony, protony a neutrony), které vydávají určité vibrační vlny, dá se říci, že veškerá hmota tedy "vibruje". Krom takové hmoty, které jsme schopni pevně uchopit do rukou,mají své vibrace i naše slova a dokonce i myšlenky jsou nalazené na určitou vibrační vlnu. Pokud používáme magii, vysíláme určitou myšlenku - a tedy i její vibraci - tak, abychom tím přitáhli nebo odpudili určité energie.

 

Určitým způsobem používáme jistou formu magie v podstatě každý den a to tak, že -

verbálně (za použití mluvených slov) : Například, když se zeptáme "Miláčku, mohl bys mi donést kávu?"

písemně : tedy tak, že si něco přečteme

non-verbálně (za pomoci gestikulace, výrazu tváře, postoje těla apod.) : Každý si určitě vzpomene na varovný pohled rodičů, který nám zakazoval chodit na určitá místa. Dále sem zapadá třeba i to, co si oblékáme, když chceme zapůsobit na pracovním pohovoru a že byt si vybavíme tak, aby tam bylo příjemně nejen nám, ale i pozvaným přátelům a aby se k nám kvůli hezké atmosféře v obývacím pokoji rádi vraceli.

 

Všechno to, co jsem uvedla, se vytváří a děje proto, aby to vyvolalo nějakou odezvu. Například to, že nám partner donese šálek kávy, to, že si po přečtení recenze jdeme koupit knihu o níž se psalo a to, že jsme díky správně zvolenému oblečení kladně zapůsobili na našeho budoucího nového šéfa. V magii to funguje podobně. Vytváříme nějakou myšlenku a kouzlo tak, aby vibrace naší myšlenky a kouzla vyvolala nějakou odezvu, a to tak, že něco ze sebe posíláme ven (jako kdybychom odesílali zprávu na mobilu), například když vytváříme léčivé kouzlo či se chceme uchránit před nebezpečím, nebo že se sami snažíme přijmout nějakou požadovanou odpověď, například to, že se k nám námi milovaná osoba začne chovat hezky. V obou případech tedy za pomoci magie vytváříme vibrace, které budou mít za následek požadovaný efekt. Samotná myšlenka je nesmírně silná a stačí samotná, ale pokud použijeme některé předměty, pomůcky či symboly, může naše myšlenka nejen zesílit, ale také nabrat "správný směr", neboť při provádění kouzla se budeme soustředit především na něj a v autobusu nás mohou spolujezdci značně ovlivňovat a my nemůžeme dosáhnout dostatečného klidu pro vyslání přímé a jediné myšlenky. Proto se tedy při magii používají také některé pomůcky. Umocňují prožívání, vibrují v momentě použití na stejné vlně jako naše myšlenka a více ji tedy specifikují. Z naší rozlítané myšlenky se tak tedy může stát opravdu silný a konkrétní signál. Tak jako si na pohovor o nové práci vezmeme slušivé, elegantní oblečení a chováme se profesionálně a zdvořile, což dává komisi signál k tomu, že jste odhodláni práci získat a evidentně o ni máte zájem, tak se při dělání kouzel používají různé nástroje a pomůcky. Mezi nejběžnější patří bylinky, kameny, oleje, prosby k božstvům, svíčky, vykuřovadla - abych jich alespoň pár vyjmenovala.

 

Jak vlastně víme, že tyto nástroje a pomůcky skutečně fungují? - Za tisíce let experimentů, vyprávění příběhů a vedení záznamů byly informace o tyto předmětech a jejich funkci (a funkčnosti) předávány z generace na generaci. Jednoduchou pravdou je, že pokud nástroj nefunguje tak, jak má (nebo jak si přejeme), zkrátka na něj zapomeneme. Tudíž po staletích, kdy se klasické předměty denní potřeby zdokonalovaly, bylinky i kameny zůstaly stále stejné a stejným způsobem je také používáme. Pokud by některý z uvedených předmětů nefungoval, zapomělo by se na něj. Je to asi tak, jako když si koupíte tabletky proti bolesti hlavy. Ty, co vám pomohou, si zapamatujete a příště koupíte znovu. Ty, co nefungovaly, si samozřejmě již nekoupíte a zapomenete na ně.

Pokud tedy k určitému kouzlu použíjete určité pomůcky, měly by být použity tak, aby umocnili váš záměr. Pokud něco nepotřebujete, vynechte tuto věc. Předměty mají být používány tak, jak vy chcete, aby kouzlo fungovalo tak, jak si přejete a pouze v momentě, kdy jste si jisti tím, že kouzlo chcete provést. Je to jako s tím pohovorem o novou práci. Proč byste si dávali námahu s přípravami a oblékali se do nových, elegantních šatů a šli na pohovor, když tu práci vlastně nechcete?

 

Jakmile jste se pro určité kouzlo rozhodli a vykonali jej, začíná čas, ve kterém můžete sledovat, jak váš signál zapůsobil. Může to samozřejmě trvat různou dobu, nikdy není možné určit za kolik dnů kouzlo začne působit. Může to být za chvíli, za měsíc, zkrátka signálu, který jste vyslali může nějakou dobu trvat, než doputuje k cíli, zvláště v případech, kdy vaše přání nebyla při vykonávání rituálu interpretována správně či konkrétně. Proto je důležité vést si o vaší rituální a magické praxi poznámky (ať už to bude deník nebo vaše osobní kniha stínů), které vám v budoucnu mohou být velice užitečné, pokud budete chtít rituál opakovat. Zároveň jsou také hodnotným prostředkem pro zdokonalení vašich technik.

 

Zvláštně důležité je mít na paměti, že podobné přitahuje podobné, jako zákon přitažlivosti. V některých knihách se dočtete že "co vyšlete, 3x se vrátí k vám nazpět". Nemusí to být zrovna 3x a také se vyslaný signál nemusí vůbec vrátit, přesto je důležité si před provedením rituálu promyslet, zda ho skutečně chcete vykonat, zvláště tedy pak při vysílání destruktivních signálů. Pokud si nejste jisti, zda chcete rituál vykonat, vraťte se na chvíli ke knihám či tento fakt s někým prodiskutujte. A především dejte na svou intuici - pokud si myslíte, že právě TEĎ není ten pravý čas, tak prostě není. A pokud vás za hodinu napadne, že už ten čas přišel, pak zkrátka přišel a můžete se dát do toho.

 

Kouzlo k první lekci - Kouzlo pro osobní posílení (provádí se nejlépe venku)

Budete potřebovat květ růže, dvě červené a dvě bílé svíčky, které postavíte do kříže tak, aby každá z nich určovala bod jedné světové strany (barvy si rozmístěte buď intuitivně, nebo podle osy červená - sever a jih, bílá - východ a západ). Pak svíce zapalte. Držte růži v obou rukou a přejděte k hořící svíčce v severním bodě a řekněte "Duchové Severu, splňte mi má přání o kráse a síle." Vytrhněte okvětní lístek z dolního části květu a nechte jej na místě, kde jste stáli. Pak jděte ke svíčce ve východním bodě a řekněte "Duchové Východu, splňte mi má přání o přátelích a porozumění." Opět zde zanechte okvětní lístek na místě, kde jste stáli. Přejděte ke svíčce v jižním bodě a řekněte "Duchové Jihu, splňte mi má přání o lásce, kterou jsi zasloužím." Zanechte zde okvětní lístek a přejděte ke svíčce v západním bodě a řekněte "Duchové západu, splňte mi má přání o moci a síle, kterou ochráním sebe i své milované." Zanechte zde okvětní lístek. Chvíli pak poseďte přímo uprostřed, kde se kříží pomyslné spojnice (dráhy) mezi svíčkami. Pak na všech čtyřech bodech zakopejte do země příslušný okvětní lístek.

 

Pokud máte jakýkoliv dotaz, směřujte jej prosím do Magické poradny či přímo na email Banshee.Neferata@seznam.cz , a já Vám co nejdříve odpovím :)

Mína La Voisin

__________________________________________________________________________________________________________________________

 

Další lekce - Magické předměty a nástroje